Ek bilgi
| Hazırlama ve Depolama | Toz formdaki Azotobacter Vinelandii IB-IV, gramajına bağlı olarak 1-5 litre klor içermeyen suda en az 24 saat bekletilerek canlandırılır. Gübre kullanıma hazırdır. Her 100 gr Azotobacter Vinelandii IB-IV bakterisi 10⁹ kob/gr), bitki yoğunluğuna ve çeşidine bağlı olarak 2.500 – 10.000 m² arazi için yeterlidir. Canlı bakterinin araziye homojen yayılmasını sağlamak için uygun miktarda sıvı ile seyreltilmelidir. Mevcut holder veya sulama sistemleri kullanılarak uygulanabilir. Ekstra bir donanıma ihtiyaç yoktur. Ürünü orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamlarda muhafaza ediniz. Direkt güneş ışığına maruz bırakmayınız. Üretim tarihinden itibaren 2 yıl içinde tüketilmelidir. Depolama sıcaklığı +5 ile +25 °C arasındadır. |
|---|---|
| Faydaları | İlk yıldan itibaren topraktaki organik madde kaybını durdurur ve artmasını sağlar. |
| Avantajları | Çimlenmeyi teşvik eder, kök çoğalmasını ve uzamasını 4-5 kat artırır. |
| Etki Mekanizması | 🦠 Azot Fiksasyonu (N₂-Fixation): Atmosferdeki serbest azotu, bitkinin kullanabileceği amonyak formuna dönüştüren bakteriler içerir (örn. Azotobacter spp. ve Azospirillum spp.). 🧪 Fosfor Mobilizasyonu: Toprakta bağlı kalan fosfatları çözen mikroorganizmalar (örn. Bacillus megaterium), kök çevresinde daha yüksek fosfor erişimi sağlar. 🌱 Rhizosfer Aktivasyonu: Mikroorganizmalar kök çevresinde (rhizosfer) yerleşerek, büyüme hormonu benzeri bileşikler üretir (auxin, gibberellin gibi). Bu da kök büyümesini ve yan kök oluşumunu artırır. |
| Uygulama - Yapraktan ve Topraktan | Sebzeler (Açık Tarla) Domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun, karpuz, fasulye, kabak vb. Fide kök kaplama yapıldıktan sonra 3 saat bekletilir. Fide kök kaplama yapıldıktan sonra 3 saat bekletilir. Tohum kaplamadan itibaren, ilk çıkış ve sonrası ilk çapaya kadar 100 gr./5 dekar, 400-600 lt su ile seyreltilerek kullanılır. |
| Uygulama - Endüstri Bitkileri | Mısır, ayçiçeği, buğday, anason, pamuk, çeltik, soya vb. Çıkıştan itibaren, bitki 10-15 cm olduğunda, 1-2 uygulama olarak 100 gr./5 dekar, 400-600 lt su ile seyreltilerek kullanılır. Sezon boyunca 1-2 uygulama, 100 gr./5 dekar, 400-600 lt su ile seyreltilerek kullanılır. Sezon boyunca 1-2 uygulama, 100 gr./5 dekar, 400-600 lt su ile seyreltilerek kullanılır. Sezon boyunca 1-2 uygulama, 100 gr./5 dekar, 500-1000 lt su ile seyreltilerek kullanılır. Sezon boyunca 1-2 uygulama, 100 gr./5 dekar, 500-1000 lt su ile seyreltilerek kullanılır. Sezon boyunca 1-3 uygulama, 100 gr./2 dekar, 200-500 lt su ile seyreltilerek kullanılır. Fide kök kaplama yapıldıktan sonra 3 saat bekletilir. Sürgünler 10-15 cm olduktan sonra, budama işlemi sonrası 1-2 uygulama, 100 gr./5 dekar, 400-600 lt su ile seyreltilerek kullanılır. Sezon boyunca 2 uygulama, 100 gr./5 dekar, 400-600 lt su ile seyreltilerek kullanılır. |






